1. Peppermint

Peppermint je znan po svoji sposobnosti, da osveži sapo. Razpršene oljne brizgalke poprove mete lahko olajšajo tudi vneto grlo. Peppermint vsebuje mentol, ki pomaga tanjši sluzi in umirja boleče grlo in kašelj. Peppermint ima tudi protivnetne, antibakterijske in protivirusne lastnosti, kar lahko spodbudi zdravljenje.Nikoli ne uporabljajte eteričnih olj, ne da bi jih mešali z nosilnim oljem, kot so oljčno olje, sladko mandljevo olje ali mehko kokosovo olje. Za olje poprove mete pomešajte pet kapljic eteričnega olja z eno kapljico olja po vaši izbiri. Nikoli ne zaužijte eteričnih olj.

  1. Soda za peko

Medtem ko se bolj pogosto uporablja slano gerlanje, lahko soda, pomešana s slano vodo, pomaga pri lajšanju bolečine v grlu. Garglanje, ta rešitev lahko uniči bakterije in preprečuje rast kvasa in gliv.Nacionalni inštitut za raka priporoča, da se zmečkate in nežno grizirate kombinacijo 1 skodelice tople vode, 1/4 čajne žličke pecilne sode in 1/8 čajne žličke soli. Priporočajo uporabo vsake tri ure po potrebi.

6.Fenugreek

Zdravilo fenugreek ima številne koristi za zdravje. Prav tako ima veliko oblik. Lahko jeste seme fenugreek, uporabite lokalno olje ali pijete čaj. Čaj Fenugreek je naravno sredstvo za boleče grlo.Raziskave kažejo na zdravilne sposobnosti njega. Lahko lajša bolečine in ubije bakterije, ki povzročajo draženje ali vnetje. Fenugreek je tudi učinkovito protiglivično.