grlo-3

Vnetje grla se nanaša na bolečino, srbenje ali draženje žrela. Bolečina v grlu je primarni simptom vnetja žrela. Med poskusom pogolteta se lahko poslabša, morda pa imate težave pri požiranju hrane in tekočin.Tudi če vneto grlo ni dovolj resno za potovanje k zdravniku, je še vedno boleče in vam lahko preprečuje, da bi dobil dober nočni spanec. Na srečo lahko uporabite sredstva na domu, da ublažite bolečino in draženje. Boleče grlo je pogost pojav dandanes.

  1. Med

Med, mešan v čaju ali jemljete samega, je skupen gospodinjski pripomoček za boleče grlo. Ena študija je pokazala, da je med še učinkoviteje pri utrujanju nočnih kašelj kot pri skupnih zaviralcih kašlja. Druge raziskave kažejo, da je med učinkovito zdravilo za rane, kar pomeni, da lahko pomaga pri hitrem zdravljenju bolečin v grlu.

  1. Slana voda

Garglanje s toplo slano vodo lahko pomaga ublažiti boleče grlo in razkrojiti izločke. Prav tako je znano, da pomaga ubiti bakterije v grlu. Naredite raztopino solne vode s polno čajno žličko soli v polnem kozarcu tople vode. Garglanje, nam pomaga zmanjšati otekline in ohraniti grlo čisto. To je treba narediti vsake tri ure.

Čaj kamilice

Čaj kamilice je naravno pomirjujoč. Dolgo se uporablja za medicinske namene, tako kot pomirja boleče grlo. Pogosto se uporablja za njene protivnetne, antioksidativne in adstrigentne lastnosti. Nekateri študijski pregledi so pokazali, da vdihavanje pare kamilice pomaga odpraviti simptome prehlada, tudi vneto grlo. Piti kamilični čaj lahko ponudi enake koristi. Prav tako lahko spodbuja imunski sistem, da pomaga telesu, da se izogne okužbi, ki je povzročila vneto grlo.

  1. Peppermint

Peppermint je znan po svoji sposobnosti, da osveži sapo. Razpršene oljne brizgalke poprove mete lahko olajšajo tudi vneto grlo. Peppermint vsebuje mentol, ki pomaga tanjši sluzi in umirja boleče grlo in kašelj. Peppermint ima tudi protivnetne, antibakterijske in protivirusne lastnosti, kar lahko spodbudi zdravljenje.Nikoli ne uporabljajte eteričnih olj, ne da bi jih mešali z nosilnim oljem, kot so oljčno olje, sladko mandljevo olje ali mehko kokosovo olje. Za olje poprove mete pomešajte pet kapljic eteričnega olja z eno kapljico olja po vaši izbiri. Nikoli ne zaužijte eteričnih olj.

  1. Soda za peko

Medtem ko se bolj pogosto uporablja slano gerlanje, lahko soda, pomešana s slano vodo, pomaga pri lajšanju bolečine v grlu. Garglanje, ta rešitev lahko uniči bakterije in preprečuje rast kvasa in gliv.Nacionalni inštitut za raka priporoča, da se zmečkate in nežno grizirate kombinacijo 1 skodelice tople vode, 1/4 čajne žličke pecilne sode in 1/8 čajne žličke soli. Priporočajo uporabo vsake tri ure po potrebi.

6.Fenugreek

Zdravilo fenugreek ima številne koristi za zdravje. Prav tako ima veliko oblik. Lahko jeste seme fenugreek, uporabite lokalno olje ali pijete čaj. Čaj Fenugreek je naravno sredstvo za boleče grlo.Raziskave kažejo na zdravilne sposobnosti njega. Lahko lajša bolečine in ubije bakterije, ki povzročajo draženje ali vnetje. Fenugreek je tudi učinkovito protiglivično.